24 maj 2009

Säg mig...

.. är detta rullfåll ?
Det var första gången jag testade men trodde det skulle bli vågigare och smalare. Jag hade iofs 3 trådar, kanske blir bättre om man bara har 2 trådar?

5 kommentarer:

Krimskrams sa...

Jag är ingen expert, men det ser jättefint ut tycker jag! Det blir vågigare om man har stretchigt tyg som man drar i medans man syr.

Madelene sa...

He he...jag vet inte ens vad rullfåll är :0) Men det ser snyggt ut!

Helena sa...

Jag provade att sy rullfåll första gången igår och jag sydde med tre trådar. Enl instruktionsboken skulle man plocka bort den vänstra nålen och så skulle man ändra stygnbredden (tror jag det var) till R. (Så var det på min maskin.) Jag sträckte även ut tyget när jag sydde, drog lite i det alltså. Av vad jag ser så tycker jag att det ser bra ut på bilden, kanske att den är lite bred, se om du kan ändra stygnbredden så det blir lite smalare. Jag är ju helt nybörjare på overlock...

Nilla sa...

Har inte provat rullfåll själv men efter vad jag läst om (iaf till min maskin Janome 744D) så finns det olika rullfållar. Både med 2 och 3 trådar. Om man justerar differentialmatningen töjer sig tyget och det blir mer volangigt. På min maskin sänker man diffmatningen. Dvs sätter den lägre än 1.

Blir ju nyfiken på vad det är för projekt som pryds av rullfållen. :)

od Andulky sa...

Har inte provat än (står på min att göra lista) men jag tycker det ser snyggt ut!